Tekstgrootte  [-][+]
Jaarverslag 2016
Sterke afname traditionele telefoonaansluitingen

Sterke afname traditionele telefoonaansluitingen

De ACM ziet dat consumenten vooral overstappen van een traditionele vaste telefoonlijn naar bellen via een breedbandverbinding.

Breedbandverbinding

Een telefoonverbinding via breedband krijgen consumenten vaak voordelig aangeboden in combinatie met internettoegang van hun telecomprovider. Hierdoor is 84% van de vaste telefoonlijnen nu onderdeel van een bundel met internet, televisie en of mobiel.

Nieuwe diensten zakelijk

Op de markt voor enkelvoudige telefonie is het aantal PSTN-verbindingen (vaste telefoonlijnen) met ruim 200.000 aansluitingen afgenomen. Op dit moment zijn er minder dan een miljoen actieve PSTN-aansluitingen. Verder is het aantal traditionele telefonieaansluitingen op de zakelijke markten voor telefonie (tweevoudige en meervoudige aansluitingen) afgenomen. Deels komt dit doordat bedrijven met minder aansluitingen toe kunnen, en deels doordat bedrijven overstappen op nieuwe varianten van telefoniediensten, zoals Hosted Voice. Daarbij staat de telefooncentrale niet meer bij de klant, maar in de 'Cloud' (online opslag van gegevens).