Tekstgrootte  [-][+]
Jaarverslag 2017
De ACM Academie

De ACM Academie

ACM-medewerkers bepalen het succes van de ACM. De ACM investeert daarom in de continue ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden. Met als doel het vakmanschap van alle medewerkers van de ACM (door) te ontwikkelen.

Kennismodules en lezingencyclus

De ACM Academie is er voor het leren & ontwikkelen binnen de ACM. De ACM Academie biedt onder meer eigen kennismodules en opleidingsprogramma's. Docenten van kennismodules zijn doorgaans ACM-medewerkers. Hierdoor leert de ACM van de eigen casuïstiek. In 2017 heeft de ACM Academie het aanbod van verdiepende kennismodules uitgebreid.

De ACM vindt het belangrijk om kennis van buiten naar binnen te halen. De Academie werkt samen met de academische wereld en andere toezichthouders om kennis uit te wisselen en op te bouwen. Medewerkers van de ACM woonden workshops bij georganiseerd door de OESO, bijvoorbeeld op 6 maart 2017 in Parijs over de selectie en prioritering van sectoren voor sectorstudies.

De ACM Academie organiseerde ook een lezingencyclus in 2017. Tijdens deze lezingen deelden sprekers uit bedrijfsleven, wetenschap en politiek hun visie op de uitdagingen voor de toekomst. Zo hebben meer dan 150 ACM-medewerkers op 21 februari 2017 een lezing bijgewoond over de rol van platforms in digitale markten. En op 12 juni 2017 heeft een lid van de Raad van State een lezing bij de ACM gegeven over de rechtsbescherming bij bestuurlijke boetes.

Vaardigheden

De ACM investeert ook in de vaardigheden van medewerkers, onder meer gespreksvaardigheden, onderhandelen en verhoortechnieken. Voor diverse groepen binnen de ACM heeft de Academie trainingen op maat ontwikkeld en georganiseerd. In 2017 was er aandacht voor verschillende manieren van leren: leren op de werkplek, interactieve leermethoden en leren door intervisie of in grotere bijeenkomsten.